Tijd voor eindscores en juryrapporten!

De eindfase van De Inktaap 2018 is in zicht en wordt het tijd om de eindscores te verzamelen en juryrapporten te schrijven! Lees hier alles over het insturen van de rapporten en scores. De deadline hiervoor is op 18 februari 2018

Eindscores
Na het lezen van de boeken en het discussiëren met medejuryleden wordt er per schooljury een stemming gehouden. Dit kan ook aan de hand van een slotdebat gebeuren.

Ieder jurylid geeft:
5 punten aan zijn winnaar
3 punten aan zijn nummer twee
1 punten aan zijn nummer drie

De docent/jurybegeleider telt per boek de uitgebrachte stemmen bij elkaar op en vult deze drie totaalscores in op dit formulier onder de juiste titel.

Prijs voor het Beste Juryrapport
De Inktaap draait om het lezen van literatuur én het beoordelen daarvan. Alle jury's geven daarom aan het einde van het project niet alleen hun eindscores door, maar schrijven ook per school (of jury, in het geval van meerdere jury's per school) een juryrapport. Deze kunt u per e-mail (inktaap@passionatebulkboek.nl) aanleveren.

Het schrijven van een juryrapport is een hele kunst en daarom belonen we de jury die voor De Inktaap het Beste Juryrapport schrijft met een geheel verzorgd literair uitje! In de juryhandleiding staan links naar de oorspronkelijke juryrapporten van de drie grote prijzen en tips voor het beoordelen van de boeken. Dat een originele aanpak ook tot een prachtig rapport kan leiden, werd vorig jaar bewezen door het Goois Lyceum in Bussum. Zij wonnen de prijs voor het beste juryrapport en bezochten met hun jury het Internationale Literatuurfestival Utrecht. Benieuwd naar hun inzending? Deze vindt u hier op de website. 
De Prijs voor het Beste Juryrapport wordt uitgereikt tijdens de slotdag op 13 maart. 

 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer