Persis Bekkering

Persis Bekkering

Persis Bekkering (1987) recenseert literatuur voor de Volkskrant en schrijft over klassieke muziek en opera voor onder meer het tijdschrift Theatermaker. Ze interviewt schrijvers voor festivals en talkshows en heeft dit jaar haar debuutroman Een heldenleven uitgebracht, die met enthousiasme werd onthaald door de Volkskrant en het NRC Handelsblad. Op de slotdag verzorgde Persis workshops recenseren.

Maarten Dessing

Maarten Dessing

Maarten Dessing is journalist, recensent en boekenvakkenner. Hij schrijft sinds 1998 over het vak, schrijvers en boeken. Hij werkt onder andere voor Boekblad, Club Schrijven Magazine, De Standaard, Bibliotheekblad, The Bookseller en Algemeen Dagblad. Verder was Maarten jurylid voor de AKO Literatuurprijs van 2009 tot 2012 en heeft hij in 2008 het boek Uitgeven in eigen Beheer geschreven voor de Schrijfbibliotheek van Uitgeverij Augustus. Op de slotdag verzorgde hij workshops recenseren.

Thomas de Veen

Thomas de Veen

Thomas de Veen (1986) is recensent en literair redacteur bij NRC Handelsblad. Hij studeerde eerder Geschiedenis en Nederlands in Amsterdam – alles in lijn met zijn liefde voor schrijven en lezen, voor verhalen en verzinsels. Tegenwoordig werkt hij bij de krant, waar hij de feiten checkt en de fictie beoordeelt. Eerder zat hij in de jury van Write Now! 2013 en 2014 en de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2014. Op de slotdag verzorgde Thomas een workshop recenseren.

Jelko Arts

Jelko Arts

Jelko Arts (1991) begon ooit in een cabarettrio, maar schrijft inmiddels verhalen in plaats van sketches en is onder andere gepubliceerd in Trouw. Hij heeft ook als performer op festivals zoals de Vierdaagsefeesten en de Zwarte Cross gestaan. In 2016/2017 nam hij deel aan het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Verder is Arts de oprichter van literair festival Boek op de Bank en maakt hij onderdeel uit van het schrijversduo Arts & Lentes. Samen met Lotte Lentes verzorgde hij op de slotdag workshops schrijven in het kader van Write Now!.

Lotte Lentes

Lotte Lentes

Lotte Lentes (1990) schrijft zowel proza als theater. Ze werd in 2015 geselecteerd voor het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds en publiceerde datzelfde jaar haar novelle De jongen, het stof bij Literair Productiehuis Wintertuin. In 2017 werd de novelle samen met een aantal andere korte verhalen en essays uitgebracht als Een tweede keer kijken. Lentes werkt momenteel aan haar debuutroman en vormt samen met Jelko Arts het schrijversduo Arts & Lentes. Samen met Jelko verzorgde zij op de slotdag workshops schrijven in het kader van Write Now!.

Jacqueline Bel

Jacqueline Bel

Jacqueline Bel is universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in (post)koloniale literatuur en publiceerde in 2015 het boek Bloed en Rozen over de literatuurgeschiedenis van de Lage Landen (1900-1945). Verder is Bel een freelance recensent en heeft ze in de vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2015 gezeten. Speciaal voor De Inktaap verzorgde Jacqueline een voorproefje op het leven als student literatuurwetenschap met een hoorcollege over De tolk van Java.

Powered by Passionate Bulkboek