Op dinsdag 13 maart was de slotdag van De Inktaap 2018: eindelijk werd onthuld dat Rivieren van Martin Michael Driessen bekroond werd met De Inktaap 2018 tijdens de feestelijke dag in Rotterdam! Het programma vond plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. 

De slotdag vond dit jaar weer plaats in de Doelen in Rotterdam. Om 11.00 uur ging het programma van start. Tijdens de plenaire opening werden de genomineerden Martin Michael Driessen en Jeroen Olyslaegers (Alfred Birney kon helaas niet aanwezig zijn vanwege gezondheidsproblemen) geintroduceerd door presentatrice Jet Sol. Ook droegen ze voor uit hun werk. 

Daarna werd het publiek verdeeld over drie programma’s: de talkshows met de genomineerde auteurs, de Inktaap-debatten en workshops/colleges schrijven en recenseren. Iedere leerling woonde drie verschillende programmaonderdelen bij, verdeeld in kleinere groepen.

Tijdens de talkshows, onder leiding van Jet Sol, kregen uw juryleden de kans al hun vragen te stellen aan de drie auteurs. Ze mochten dit samen met andere juryleden doen vanaf het podium of via microfoons in de zaal. 

Tijdens de Inktaap-debatten werden er drie teams gevormd die op het podium elk voor hun eigen nominatie streden. Dit alles gebeurde onder leiding van presentator Oscar Kocken.

Tijdens de workshops/colleges maakten de juryleden kennis met de kunst van het recenseren, schrijven van korte verhalen en het vak literatuurwetenschap. Workshops en colleges waren er o.a. van recensent Maarten Dessing, hoofddocent Nederlandse Letterkunde aan de Vrije Universiteit Jacqueline Bel en van schrijfwedstrijd Write Now!. 

Het hoogtepunt van de dag was natuurlijk de uitreiking van De Inktaap 2018. Drie juryleden lazen hét juryrapport van De Inktaap 2018 voor, samengesteld uit al jullie inzendingen. Ook werd de prijs voor het Beste Juryrapport uitgereikt aan het Goois Lyceum uit Bussum.

 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief! Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer